nieuws

Italiaanse dubbelslag voor magazijninrichter Storetec

Warehousing

Magazijninrichter Storetec uit Nijmegen heeft onlangs overeenkomsten gesloten met twee nieuwe Italiaanse partners: magazijnstelling producent Cosmet en magazijn automatiseerder Automha. Voor beide wordt Storetec de officiële dealer in Nederland.

Italiaanse dubbelslag voor magazijninrichter Storetec
Storetec

Met Automha gaat de Nijmeegse magazijninrichter in een samenwerkingsverband complete magazijnoplossingen aanbieden aan bedrijven. In samenwerking met de Italianen wil Storetec grote maar ook kleinere bedrijven, de gelegenheid bieden de goederenstromen beter te automatiseren. “Door het samenwerkingsverband hebben onze klanten het voordeel dat ze met één partij zaken kunnen doen, voor het leveren van een compleet geautomatiseerd magazijn”, zegt Peter Bertens van Storetec.

 

Competitie

Met het dealerschap van de Cosmet heeft Storetec een stellingleverancier in huis gehaald die de competitie wil aangaan met de gevestigde namen.

Bertens: “Qua normering voldoen hun stellingen aan de eisen van de Nederlandse en Europese markt en bovendien zijn ze zeer competitief qua prijsstelling.” Cosmet produceert voor de logistieke markt onder andere palletstellingen, drive-in stellingen, legbord-etagevloeren, entresolvloeren en draagarmstellingen.

 

Synergie

Bijkomend voordeel is dat Cosmet en Automha geen onbekenden voor elkaar zijn. “De keuze voor deze twee partijen in combinatie met hun productenkennis is voor ons een ideale combinatie om de markt op te gaan middels het opstarten van agentschappen voor onze Italiaanse partners in de Benelux”, aldus Bertens.

 

Logistica 2006

Storetec presenteert tijdens de logistica 2006 een nieuw palletopslagsysteem de AutoSat-M van Storetec/Automha op de Scala Logistica Module 5, Hal 8. Vertegenwoordigers van Storetec zijn aanwezig op de stand van MotracLinde.

 

Lees ook: Korput nieuwe distributeur Mecalux (april 2006)

 

Lees ook archiefartikel: Magazijnmarkt kan opgelucht ademhalen

 

 

Reageer op dit artikel