nieuws

Crown stopt met stellingen SLP

Warehousing

Heftruckleverancier Crown is gestopt als Nederlandse distributeur van de Duitse stellingfabrikant Saar Lager und Profiltechnik (SLP). Op 15 oktober is het agentschap overgedragen aan Snaas Magazijninrichting in Hoorn. Het agentschap paste niet langer in de kernactiviteiten van Crown.

Crown stopt met stellingen SLP
De stellingen van SLP

Het stopzetten van het agentschap wil niet zeggen dat Crown niet meer geïnteresseerd is in projecten met magazijnstellingen. “Wij blijven totaalleverancier en willen in turn key projecten nog steeds de eindverantwoordelijkheid dragen”, legt general manager Willem Geesink van Crown uit. “Alleen hebben we besloten om niet zelf meer te investeren in kennis op het gebied van stellingen. Er zijn een aantal bedrijven die daar al heel goed in zijn. Met die bedrijven willen wij samenwerken.”

 

Kleinvakstellingen

Crown Intern Transport was al tientallen jaren actief als agent van SLP. De laatste jaren hinkte de leverancier van hef- en magazijntrucks al op twee gedachten: doorgaan met SLP of stoppen. “We hebben de laatste tijd steeds meer projecten buiten SLP om gedaan”, aldus Geesink. “Want laten we eerlijk zijn: zoals elke stellingleverancier heeft ook SLP een aantal minder sterke punten. Ze zijn bijvoorbeeld minder goed in kleinvakstellingen. Nu kunnen we in zee gaan met de stellingleverancier die het beste is op een bepaald terrein.”

 

Halffabrikaten

Voor Snaas Magazijninrichting is het agentschap van SLP een welkome aanvulling op het stellingprogramma. Het bedrijf uit Hoorn betrok al jaren halffabrikaten en ander materieel van de fabrikant uit Duitsland.

Bestaande klanten met SLP materieel worden nog geïnformeerd over de overdracht van het agentschap.

 

Lees ook: Twee design-prijzen voor Crown (augustus 2006)

Reageer op dit artikel