nieuws

CHEP breidt palletpool uit

Warehousing

De pallets en containers van de pool-organisatie CHEP zijn voortaan ook leverbaar in Slovenië. Verschillende grote Europese fabrikanten en producenten hebben toegezegd pallets en containers van deze palletpooler te zullen gebruiken voor export naar Slovenië.

CHEP breidt palletpool uit
CHEP

Op verzoek van haar klanten heeft CHEP deze nieuwe markt geanalyseerd en de benodigde infrastructuur opgebouwd. Hiermee kunnen de diverse afleverpunten worden ondersteund die hebben aangegeven gepoolde pallets en containers van CHEP te willen gebruiken. Het land maakt sinds 2004 deel uit van de Europese Unie. Slovenië beschikt over een goede infrastructuur en goed opgeleide arbeidskrachten. Slovenië is een grote importeur van groente en fruit. In 2005 werd ruim 98.000 ton ingevoerd met een waarde van bijna € 55 miljoen; 43% daarvan was afkomstig uit Italië, 13% uit Nederland en 7% uit Spanje. 

 

Globaal

CHEP is ruim 40 jaar wereldwijd actief op het gebied van pallet- en containerpooling.

Met de uitbreiding naar Slovenië is CHEP nu actief in 22 Europese landen. Namelijk in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.  De onderneming telt ruim 7.700 werknemers in 44 landen en beheert meer dan 285 miljoen pallets en 44 miljoen containers. De pallets en containers worden verhuurd aan klanten in ondermeer de volgende branches: consumentengoederen, land- en tuinbouwproducten, vlees, doe-het-zelf-producten, dranken, grondstoffen en auto’s. Enkele grote partners zijn: Procter & Gamble, SYSCO, Kellogg’s, Kraft, Nestlé, General Motors en Ford.

 

Lees ook:

 

Pallet draagt lading en economie (februari 2006)

 

Pallets zijn beter herkenbaar (april 2006)

 

‘Ladingdragers’ (oktober 2000)

 

Reageer op dit artikel