nieuws

Nieuwe sorter voor Centraal Boekhuis

Warehousing

Centraal Boekhuis heeft een nieuwe sorteerinstallatie in gebruik genomen. De sorter maakt een lus van maar liefst 380 meter en heeft 202 uitgangen. Per uur kan de logistiek dienstverlener uit Culemborg nu 5900 dozen met boeken en/of kantoorartikelen sorteren over de verschillende ritten en klanten.

Nieuwe sorter voor Centraal Boekhuis
Het nieuwe sorteersysteem van Centraal Boekhuis

De nieuwe sorter was nodig omdat de oude was afgeschreven. Mechanisch was de sorter nog in orde, maar de besturingssoftware was verouderd. Bovendien had Centraal Boekhuis de behoefte aan meer sorteercapaciteit.

De sorter staat in het groepagecentrum van Centraal Boekhuis. Via conveyors worden daar de dozen uit het hoogbouwmagazijn en fijndistributiecentrum met bestellingen voor klanten aangevoerd. Ook komen hier de zendingen binnen van derden, die gebruik maken van het fijnmazige distributienetwerk van Centraal Boekhuis.

 

Lijndiensten

Via de sorter worden alle dozen uitgesorteerd per rit. Per dag onderhoudt het Centraal Boekhuis veertig lijndiensten naar verschillende regio’s in Nederland. Daarnaast vertrekken er dagelijks een aantal vrachtauto’s naar de vijf depots van Centraal Boekhuis in Nederland en België. In totaal gaat het om zo’n 16.000 dozen per dag.

De sorter is geleverd door Vanderlande. Dit voorjaar vond de installatie in het groepagecentrum plaats, terwijl het werk in deze ruimte gewoon door bleef gaan. “Dat was even schipperen, maar de klant heeft hier niets van gemerkt”, zegt André Bosters, manager groepage van Centraal Boekhuis.

 

Lees ook: Hoe kies je een sorteerinstallatie?

 

Meer lezen over de sorter van Centraal Boekhuis? Kijk in Transport+Opslag nr. 9 (september 2006)

Reageer op dit artikel