nieuws

Eglo bouwt nieuw magazijn

Warehousing

Verlichtingsfabrikant Eglo bouwt in Oosterhout een nieuw dc. Het dc is bestemd voor de distributie naar klanten in de Benelux en Scandinavië. In het pand komt een gescheiden orderpickgebied van drie verdiepingen. De 660 dynamische picklocaties worden via conveyors gevuld.

Eglo bouwt nieuw magazijn
Dc Eglo

Behalve voor distributie in de Benelux en Scandinavië, wordt ook het dc in Engeland straks vanuit Oosterhout aangevuld. De nieuwe hal heeft afmetingen van 165 x  61 x 23 meter. In dit hoogbouwmagazijn is ruimte voor 14.500 pallets en 8.500 tableaus met kleingoed. Zowel de pallets als de tableaus worden bediend door twee onbemande hoogbouwkranen.

 

Eigen dc

“Vroeger vond de distributie plaats vanuit Oostenrijk en Hongarije, waar we twee dc’s hebben. Eind 2003 hebben we magazijnruimte gehuurd bij Wim Bosman in ‘s-Heerenberg. Dat bleek al snel zo lonend te zijn dat we besloten hebben een eigen dc te bouwen”, vertelt directeur John van Vugt van Eglo Nederland.

 

Racebaan

Voor het orderpicken is een compact gebied ontworpen met drie verdiepingen en 660 picklocaties. Op elke verdieping is een rondrit van 200 meter uitgezet, die volgens Van Vugt de contouren heeft van een racebaan. Aan de binnenkant van de racebaan is ruimte voor de tableaus, aan de buitenkant voor de pallets waarvan gepickt moet worden. Deze tableaus en pallets worden door de SBA’s uit het hoogbouwmagazijn gehaald en via conveyors naar de picklocaties getransporteerd.

 

IT-systeem

Het IT-systeem houdt in de gaten welke pallets en tableaus naar de picklocaties en weer terug moeten worden gebracht. “Op deze manier kunnen we het picken van snellopers en langzaamlopers combineren en loopafstanden beperkt houden”, zegt Van Vugt. De conceptontwikkeling en projectuitvoering is in handen van twee Oostenrijkse bedrijven. Eind dit jaar moet alles draaien.

 

Uit ons bladarchief: Lichte klant voor Bosman

Reageer op dit artikel