nieuws

Accreditatie voor nieuw stellingkeurmerk

Warehousing

De Raad van Accreditatie heeft het KVVM stellingkeurmerk een jaar na de introductie nu officieel geaccrediteerd. Daarmee heeft Nederland er een nieuw onafhankelijk en erkend stellingkeurmerk bij. Het KVVM-keurmerk komt naast dat van de BMWT en VSL/TNO.

Accreditatie voor nieuw stellingkeurmerk
KVVM stellingkeurmerk

De afkorting KVVM staat voor Keuringsinstituut Voor Veilige Magazijnen. Initiatiefnemer is directeur Hans Aalsters. Het werkterrein is inspectie en keuring van magazijnen en aanverwante opslaglocaties. De accreditatie waarborgt het keurmerk wereldwijd met betrekking tot werkwijze en veiligheid. Vooral verzekeraars hechten hier volgens Aalters grote waarde aan.

 

Werkwijze

KVVM werkt als volgt: De opdrachtgever laat een onafhankelijke inspectie uitvoeren. Er volgt een keuringsrapport met de mogelijkheid een opdracht tot reparatie te geven. Hierbij wordt geen advies en of aanbevelingen gegeven over leveranciers en montagebedrijven. Dit is een zaak voor de opdrachtgever zelf. Met een webtool, kunnen schades online worden aangemeld. Deze worden dan dagelijks beoordeeld. KVVM baseert zich op de NEN, FEM en simacode. Bij de ontwikkeling van het keurmerk zijn marktpartijen betrokken, waarvan een aantal zitting heeft in het bestuur van de stichting. Hierbij zijn geen stellingleveranciers.

 

Lees ook:

Vernieuwend concept voor veilige magazijnen (17 februari 2006)

 

Keuringsbedrijf toch niet uniek (28 april 2006)

 

Nieuw stellingkeurmerk (24 augustus 2005)

 

Bladarchief: Het oog van de keurmeester (13 november 2002)

 

Reageer op dit artikel