nieuws

TNT Fashion live met WMS

Warehousing

TNT Fashion Group heeft in het Europese distributiecentrum in Roosendaal een nieuw warehouse management systeem geïmplementeerd. Dit WMS staat in verbinding met de vestigingen van het klantbedrijf zodat er realtime inzicht is in lokale voorraden.

TNT Fashion live met WMS
TNT Fashion Group

De nieuwe WMS-oplossing, geleverd door leverancier Manhattan Associates, vloeit voort uit het contract met kledingfabrikant Fila. Hierin is vastgelegd dat TNT voortaan de distributie regelt naar de Europese dochterondernemingen, distributeurs en vertegenwoordigers van Fila-kleding. Het dc in Roosendaal heeft in totaal 40.000 pickingplaatsen en is volledig gericht op de logistiek voor Fila.

 

Realtime inzicht in voorraad

De nieuwe magazijnsoftware draait in Roosendaal op een IBM eServer en staat in verbinding met Europese dochterondernemingen. Hierdoor heeft TNT een realtime overzicht van voorraden, orders en de status van producttransport. Volgens TNT maakt dit een 24-uurscyclus van distributiecentrum tot leveringsplaats mogelijk.

 

Keuze Manhattan niet verwonderlijk

Dat TNT Fashion Group voor WMS-leverancier Manhattan Associates heeft gekozen is niet verwonderlijk. In diverse andere dc’s, zoals in Enschede, werkt het logistiek bedrijf ook al met deze software, net als de meeste Europese vestigingen van Fila.

 

Lees ook: dedicated warehouse heeft langste tijd gehad (expertartikel).

Reageer op dit artikel