nieuws

Overheid subsidieert innovatieve planningssoftware

Warehousing

Het snel groeiende Quintiq, specialist in planningssoftware voor bijvoorbeeld productie of transport, maakt jaarlijks gebruik van een subsidieregeling voor innovatieve projecten. ‘Het stelt ons in staat investeringen te doen die anders niet konden.

Overheid subsidieert innovatieve planningssoftware
Victor Allis

De regeling waar Quintiq gebruik van maakt, staat bekend als de Wbso, de Wet ter Bevordering van Speur- en Ontwikkelingswerk. Bedrijven die kunnen aantonen dat ze innovatief bezig zijn, kunnen hierin korting krijgen op de loonbelasting van de R&D-mensen. ‘Hier kan ieder Nederlands bedrijf gebruik van maken, zolang het maar om eigen personeel gaat’, zegt Nico van Dellen, ICT-adviseur bij Senternovem dat belast is met de uitvoering van de Wbso.

 

Weinig rompslomp

‘Weinig rompslomp en veel effect’, zegt Victor Allis, directeur van Quintiq in een interview dat Senternovem met hem hield. ‘Je hoeft geen eindeloze formulieren in te vullen. Het stelt ons in staat investeringen te doen die we anders niet konden doen.’ Over het feit dat Quintiq staat vernoemd in de lijst van twintig meest innovatieve bedrijven van Intermediair, zegt Allis: ‘Dat krijg je als je dit soort dingen subsidieert.’

 

Lees ook: “Reiken naar de subsidiepot rondom warehousing” (bladarchief februari 2006)

 

Voor verdere informatie over de Wbso-regeling kijk op de website van Senternovem.

 

Download het interview van Senternovem met Victor Allis van Quintiq.

Reageer op dit artikel