nieuws

Automatisch transport tussen productie en opslag

Warehousing

Speciaal voor buitenterreinen tussen bijvoorbeeld productie- en opslagterreinen heeft Frog Navigation Systems in Utrecht een volledig geautomatiseerd pallettransportsysteem ontwikkeld.

Automatisch transport tussen productie en opslag
AGV

De automatisch geleide voertuigen rijden met maximaal drie meter per seconde (10 kilometer per uur) via voorgeprogrammeerde routes en zijn in staat zich zo nodig te corrigeren. Ook kunnen ze zelfstandig aandocken bij panden om via automatische ‘dockstations’ in het pand pallets uit te wisselen.

 

Zelfs bij slecht weer

Omdat het systeem gewoon over het buitenterrein kan rijden, heeft het verder minimale gevolgen voor de overige logistieke activiteiten. Bovendien is op deze manier een constante palletstroom gegarandeerd. De agv’s voldoen aan een groot aantal veiligheidsvoorzieningen (ook voor aanwezig personeel op het terrein) en rijden zelfs bij slechte weersomstandigheden.

 

Maximaal 1.500 kilo

De agv’s kunnen standaard palletformaten aan tot een maximum van 1.500 kilo. Inmiddels rijden vier van deze agv’s bij medicijnenproducent MSD (Merck Sharp & Dohme) in Haarlem.

Reageer op dit artikel