nieuws

Janssenbooten, Janssenauto’s, nu Janssen Logistics

Warehousing

Janssenauto’s verandert zijn bedrijfsnaam in Janssen Logistics. Dit om recht te doen aan het bredere productenpakket dat Venlo’s oudste familiebedrijf op het gebied van logistiek inmiddels biedt. De naamswijziging geldt voor de binnen- en buitenlandse vestigingen van de onderneming.

Janssenbooten, Janssenauto’s, nu Janssen Logistics
Janssen

Het bedrijf is opgericht in 1877 als Janssenbooten en is nog steeds in handen van de familie Janssen. De knooppunten van een distributienetwerk werden met behulp van tientallen binnenvaartschepen met elkaar verbonden. Na de oorlog werd de overstap naar het wegvervoer gemaakt. De naam Janssenbooten veranderde al snel in Janssenauto’s.

 

Nieuwe naamswijziging

Zestig jaar later is er opnieuw reden tot een naamswijziging. De vorige naam dekt anno 2006 niet meer helemaal de lading van de veelheid van activiteiten waarmee het bedrijf zich bezighoudt. Zo worden de transportdiensten inmiddels ook in het buitenland aangeboden. Dankzij de vele  samenwerkingsverbanden zijn er tal van oplossingen gecreëerd in distributie en collectie van goederen in alle uithoeken van  Europa.  En daarnaast wordt al ingespeeld op intermodale diensten met de andere werelddelen.

 

Warehousing

Nadat tien jaar geleden een nieuw pand op Trade Port in gebruik werd genomen, is er ook een groei gerealiseerd op het gebied van warehousing. Hier heeft vervolgens een verruiming van activiteiten plaatsgevonden. Janssen Logistics heeft inmiddels drie repair centers voor consumentenelektronica, verzorgt mailings voor banken en verzekeringen, en ontwerpt en assembleert displayverpakkingen. Bovendien is de operationele invulling van customer service centers voor opdrachtgevers in deze sterk geautomatiseerde operatie ondergebracht.

Reageer op dit artikel