nieuws

Compacte palletverwerker

Warehousing

De nieuwe SPE200D van BT is ontworpen voor het gelijktijdig afhandelen van twee pallets. Deze machine vormt de laatste aanwinst binnen de Ixion klasse van BT. Door de compacte afmetingen is deze truck geschikt voor vervoer in vrachtwagens.

Compacte palletverwerker
BT

De maximale hefhoogte van deze truck is 2 meter 50 met een hefcapaciteit van 2000 kilo (alleen steunpoten) oftewel 1000 kilo per stel vorken.

De SPE200D beschikt over het BT Powerdrive Systeem. De complexe bekabeling is vervangen door één besturingskabel de zogeheten: CAN-technologie. Deze kabel verbindt het besturingssysteem – die alle functies van de truck regelt en controleert, met een SEPEX motor.

Powertrak

Alle SPE modellen van BT beschikken over het gepatenteerde BT Powertrak. Dit hydraulisch systeem past de druk van het aandrijfwiel aan de lading aan. Dit zorgt voor een betere grip en voorkomt het doorslippen van het aandrijfwiel.

 

Liftsysteem

Door een intuïtief bedienbare button op de stuurarm, kan de bestuurder nauwkeurig de hef- en daalsnelheid bepalen. Het Sensi-lift-systeem op de truck zorgt dat er controle is over de bediening tijdens het heffen en dalen van de last. Pallets op hoogte oppakken en wegzetten gaat daardoor sneller volgens BT. De heffende beweging wordt meteen gestopt zodra de schakelaar over wordt gehaald. Dit moet zorgen voor betere operationele prestaties.

 

Lees ook: Rappe elektrische pallettruck (juli 2006)

Reageer op dit artikel