nieuws

Schuitema breidt uit in Breda

Warehousing

Het bestaande distributiecentrum van Schuitema in Breda krijgt een flinke uitbreiding. Gisteren ging de eerste paal de grond in voor een nieuw pand van 20.000 vierkante meter, direct naast het huidige pand. Alle activiteiten uit het distributiecentrum in Gilze komen straks naar Breda. Uiteindelijk blijven nog zes distributiecentra over.

Schuitema breidt uit in Breda
Schuitema

  Directeuren De Hoop (l)
en Bakker leggen geluksmunt
onder eerste paal

Volgend jaar rondt Schuitema zijn logistieke reorganisatie af. Dan beschikt de supermarktorganisatie nog over zes distributiecentra: in Gieten, Raalte, Elst, Eindhoven, Woerden en Breda.

 

Gecombineerde ritten

Breda heeft op dit moment een magazijn voor versproducten. In Gilze houdt Schuitema houdbare producten op voorraad. Het samen voegen van deze twee stromen levert volgens de retailer achter C1000 een verbetering van het logistieke proces op en een productiviteitsverhoging. Met gecombineerde vers/houdbaar ritten daalt het aantal te rijden kilometers. De verhuizing naar Breda betekent geen verlies van werkgelegenheid. De 150 medewerkers in Gilze krijgen een andere baan aangeboden in Breda.

 

Meer colli

Schuitema is ook op logistiek gebied bezig om de te verwachten groei te faciliteren. Dankzij de nu ingezette nieuwbouw kan het aantal colli per week groeien, omdat er meer ruimte beschikbaar komt. Deze week nam Schuitema nog zes Konmar filialen over van Laurus in Groningen, Doetinchem, Tiel, Delft, Nieuwegein en Beilen.

 

Lees ook: Sperwer en Sligro nemen dc Laurus over (mei 2006)

Reageer op dit artikel