nieuws

Boekendistributeur gaat voor sorteersysteem Distrisort

Warehousing

Eén van de voornaamste boekendistributeurs in Europa – Random House Group- heeft een sorteersysteem bij DistriSort besteld. Dit sorteersysteem is ook bij Centraal Boekhuis en Harper Collins in gebruik. Binnenkort zal Random House Mondadori gebruik gaan maken van een soort gelijke sorteeroplossing.

Boekendistributeur gaat voor sorteersysteem Distrisort
Distrisort

Mondadori is een van de grootse boekendistributeurs in Spanje. Vanuit het distributiecentrum in Barcelona verspreidt het bedrijf meer dan tien miljoen boeken per jaar door heel Spanje.

 

Meer dan zevenduizend boeken per uur

Gezien het grote aantal te boekhandels waaraan geleverd wordt, heeft Mondadori gekozen voor een sorteersysteem met 340 bestemmingen en voor automatische invoer.  De basiscapaciteit van het sorteersysteem bedraagt 7200 boeken per uur. De sorter heeft een camerasysteem dat de barcode van elk boek leest. DistriSort gaat tevens de labelingsapparatuur en de conveyors van het aan-en afvoer transport leveren. Het systeem zal eind 2006 in gebruik genomen worden.

 

Lees ook: Nederlands sorteersysteem voor Duitse modeketen (maart 2006)

 

Reageer op dit artikel