nieuws

Winter Transport naar Trade Parc Westland

Warehousing

De Winter Transport heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met FloraHolland. De bedrijven gaan gezamenlijk een logistiek centrum op Trade Parc Westland Venus exploiteren. Deze nieuwe dienstverlening is mogelijk omdat op het park al een groot aantal handelsbedrijven voor planten gevestigd zijn.

Winter Transport naar Trade Parc Westland
floraholland

Met het logistiek centrum wordt de afleverservice aan de handelsbedrijven verbeterd, door kortere doorlooptijden, minder aandockingen bij de verschillende handelaren en mogelijkheden voor just-in-time leveringen aan klanten. Dit leidt tot een betere efficiëntie, vooral op het gebied van ruimtegebruik, aanvoerstromen en inzet van arbeidskrachten.

 

Eerste klant

Het logistieke centrum is een centrale aanvoerlocatie voor sierteelttransporteurs en plantenkwekers. Binnen het centrum is het ook mogelijk fusten en Deense containers in te nemen en weer uit te geven. Eind mei neemt Javado als eerste handelsbedrijf haar nieuwe huisvesting op Trade Parc Westland Venus in gebruik. Daarmee wordt het handelsbedrijf ook de eerste klant van het logistieke centrum.

 

Tracking & tracing

FloraHolland en De Winter Transport werken al samen in het Keteninformatiesysteem Sierteelttransport (KISSit) van De Winter. Met dit systeem kunnen handelaren, telers, veilingen en vervoerders bloemen en planten tracken & tracen.

 

Lees ook: samenwerken aan creatieve logistiek (februari 2006)

 

Reageer op dit artikel