nieuws

Van Heugten koppelt TMS en WMS

Warehousing

Logistiek dienstverlener Van Heugten gaat bedrijfssoftware implementeren waarin de magazijnmodule is geïntegreerd met transportmanagement. Dit moet een einde maken aan dubbel invoeren van gegevens en nodeloos faxen.

Van Heugten koppelt TMS en WMS
Van Heugten Transport

De oplossing die Van Heugten Transport deze zomer gaan implementeren is gebaseerd op het ERP-pakket Navision van Microsoft Business Solutions (MBS). MBS-partner Young & Partners heeft hier een extra module voor ontwikkeld, waaronder een warehouse management systeem (WMS) en transport management systeem (TMS). Young & Partners zal de software ook gaan implementeren.

 

Werkwijze

Met het nieuwe systeem worden orders van klanten van Van Heugten door middel van een interface direct in het WMS geladen. Nu gebeurt dit nog handmatig met veel telefoon- en faxverkeer. Door het WMS wordt deze order vervolgens omgezet tot pickvoorstellen, en vanuit het gekoppelde TMS wordt een transportopdracht gegenereerd. Deze opdracht wordt ingepland op een vrachtwagen. Nadat een order is uitgeleverd wordt de bijgewerkte voorraadlijst automatisch naar de klant gecommuniceerd.

 

Verwachte voordelen

Het bedrijf verwacht met de nieuwe oplossing efficiënter te kunnen werken in de administratie van orders. Ook zal het, naar verwachting, tot minder fouten, transparantie en tijdwinst leiden.

 

Lees ook: Wat doet WMS voor logistieke dienstverleners (vraagbaak).

Reageer op dit artikel