nieuws

Luchthub van 113 voetbalvelden

Warehousing

UPS Worldport in Louisville in de Verenigde Staten breidt haar wereldwijde luchthub uit tot een onvoorstelbaar groot mega-dc. In oppervlakte betekent dat een groei van zo’n 28 procent. De capaciteit zal zelfs met zestig procent toenemen.

Luchthub van 113 voetbalvelden
UPS luchthub Worldport

Worldport zal groeien met 102.200 vierkante meter tot 473.800 vierkante meter, de oppervlakte van ongeveer 113 voetbalvelden. De uitbreiding vergroot de capaciteit met 60 procent voor de komende vijf jaar tot 487.000 pakketten per uur. Er worden drie  ‘vleugels’ voor vliegtuigen aangebouwd voor laden en lossen gevolgd door de bouw van een hoge snelheid  transportband.

UPS Mike Eskew (CEO)

 

Flinke groei

Vier jaar geleden werd het geavanceerde verdeelcentrum voor luchtpakketten geopend. De hoeveelheid luchtpakketten richting de Verenigde Staten dat UPS te verwerken had, is in die vier jaar tientallen malen groter geworden. UPS voorman Mike Eskew verwacht dat de sterke groei in de wereldhandel de komende jaren zal doorzetten. De uitbreiding was noodzakelijk om aan de wensen en eisen van de klanten in de toekomst te kunnen blijven voldoen, volgens Eskew.

 

Kilometers transportbanden

Ondanks de enorme omvang van Worldport, zorgt de “smart label” technologie ervoor dat de pakketten binnen acht minuten over 197 mijl (317 kilometer) aan transportbanden vervoerd kunnen worden. Een systeem van camera’s volgt de gecodeerde pakketten over de banden. Deze lezen de gedetailleerde informatie op de pakketten. Aan de hand van de gelezen informatie wordt een computergestuurd tracking mechanisme in werking gezet. Elk uur worden op deze wijze 59 miljoen database transacties uitgevoerd. De kosten van de uitbreiding zullen minstens een miljard dollar bedragen. In de loop van 2006 beginnen de werkzaamheden die naar schatting in 2010 afgerond zullen zijn.

Reageer op dit artikel