nieuws

Logistiek vastgoed erg populair

Warehousing

Vastgoedbeheerder en belegger Jones Lang LaSalle (JLL) denkt dat logistiek vastgoed onverminderd populair zal blijven. De belegde volumes kunnen zelfs licht stijgen ten opzichte van de jaren 2004 en 2005. “Logistiek is daarmee steeds meer een volwaardige beleggingscategorie”, aldus Adelaide Gray van JLL.

Logistiek vastgoed erg populair
vastgoed

Ondanks dat de rendementen al jaren dalen op de vastgoedmarkt, stijgt de populariteit van logistiek vastgoed. Een van de redenen die door JLL wordt gegeven is dat het rendement van logistiek vastgoed hoger ligt dan het rendement op kantoor- en winkelpanden. Daarnaast zijn ook de beleggingsvolumes flink gestegen de laatste jaren. Beleggers zoeken op dit moment door deze twee zaken naarstig naar nieuwe vastgoedprojecten en locaties waarin kan worden geïnvesteerd. Daarbij staan locaties als Europese distributiecentra hoog op de interesselijstjes.

 

10 miljard

Volgens Jones Lang LaSalle is er dit jaar in Europa een bedrag ter waarde van 10 miljard euro te besteden door beleggers en logistiek vastgoed zal daar uiteraard ook een deel van voor zijn rekening nemen. Europees gezien deed vooral Parijs het, het eerste kwartaal van 2006 goed. Midden- en Oost-Europa ontwikkelt zich ook sterk volgens JLL. Londen draait evengoed als in 2005.

 

Lees ook: Verschillen huurprijzen kleiner (januari 2006)

Reageer op dit artikel