nieuws

Hulkenberg wijdt nieuw pand in

Warehousing

Hulkenberg heeft op feestelijke wijze een nieuw pand ingewijd. Het pand in ’s-Heerenberg werd vorig jaar al in gebruik genomen, maar met de officiële opening werd gewacht tot het 25-jarig jubileum dit jaar. De specialist in transport- en opslagssystemen gaf vrijdag demonstraties in onder meer RFID.

Hulkenberg wijdt nieuw pand in
Open huis bij Hulkenberg

Hulkenberg levert kunststof bakken, kratten, pallets en andere opslagssystemen. Het bedrijf begon in 1981 in de vleesindustrie en groeide uit tot een leverancier voor de hele levensmiddelensector. En daar blijft het niet bij. “Met de toenemende vraag naar eenmalige kunststof pallets voor exportdoeleinden komen we ook in andere sectoren terecht”, zegt directeur Wim Menting.

 

RFID-tags in bakken

In ’s-Heerenberg liet Hulkenberg vrijdag zien hoe RFID-tags in kunststof bakken worden gestopt. Vleesverwerker Polskamp gebruikt deze getagte bakken voor tracking en tracing. Samen met Duitse hard- en softwareleveranciers levert Hulkenberg het complete RFID-systeem. Het voordeel van deze technologie werd gedemonstreerd door een pallettruck met een stapel bakken door een ‘gatereader’ te trekken. Op een scherm was zichtbaar hoeveel bakken direct konden worden uitgelezen.

 

Bewerken bakken

Behalve voor het taggen van bakken heeft het bedrijf ook machines voor het bedrukken, nummeren en coderen van bakken. Ook hiervan waren demonstraties te zien. Daarnaast heeft Hulkenberg de mogelijkheid om opslagsystemen aan te passen aan de eisen van de klanten.

In de enorme hal in ’s-Heerenberg staan een heleboel bakken, kratten en pallets op voorraad. Ze worden gefabriceerd door onder meer Schoeller Arca Systems en Paul Craemer, twee van de belangrijkste partners van Hulkenberg.

 

Lees meer: Hulkenberg viert 25-jarig jubileum (april 2006)

Reageer op dit artikel