nieuws

Bijenkorf versnelt supply chain met scanners

Warehousing

Warenhuisconcern Bijenkorf heeft draadloos scannen van goederen in het distributiecentrum, een aantal winkels en op heftrucks geïmplementeerd. De oplossing bestaat uit verschillende typen Symbol handhelds, scanners en draadloze netwerkproducten.

Bijenkorf versnelt supply chain met scanners
Bijenkorf optimaliseert supply chain

Alle gebruikte handhelds communiceren gescande informatie direct naar de backoffice via een draadloos communicatienetwerk. De nieuwe scanoplossing bij de Bijenkorf resulteert in zowel verbetering in de goederenregistratie als nauwkeurigheidsverhoging van de voorraad. De Bijenkorf scant voortaan volgens een roulerend schema alle producten op regelmatige basis. Hierdoor is het arbeidsintensieve jaarlijks balansen overbodig geworden.

 

Winkelvoorraad in vijf minuten bekend

Jeroen Petit, business analist bij de Bijenkorf: “Door nauwkeurig te registreren welke producten een winkel verkoopt en aan leveringen ontvangt, kunnen wij de assortimentsbeschikbaarheid beter garanderen en daarmee de omzet verhogen. Dankzij de nieuwe scanoplossing van Symbol is elke winkelverkoop voortaan binnen vijf minuten in alle backoffice applicaties verwerkt.” De eerste winkelimplementatie van draadloos scannen in Maastricht bestaat uit een centrale draadloze switch, per etage drie access ports en zo’n 25 handhelds.

 

Andere filialen

Inmiddels zijn ook het grootste Bijenkorffiliaal in Amsterdam, het filiaal in Amstelveen en de outletstore in Venlo met handhelds uitgerust. Verder wordt in het distributiecentrum in Woerden de verouderde RF-infrastructuur vervangen door een ‘wireless switching installatie’.

 

Lees ook: Test barcodescanners door vakblad Transport+Opslag (januari 2006).

Reageer op dit artikel