nieuws

Supermarktketen Plus Retail kiest nieuw Compact Pick Systeem

Warehousing

Vanderlande Industries heeft de opdracht gekregen voor levering en installatie van het Compact Pick Systeem (CPS). In Middenbeemster vindt de uitbreiding plaats van hun landelijk distributiecentrum (LDC). Hier worden de langzaamlopende supermarktartikelen gedistribueerd naar alle 220 Plus-supermarkten.

Supermarktketen Plus Retail kiest nieuw Compact Pick Systeem
Compact Pick Systeem

Door mechanisering van het orderverzamelproces voor de ‘slow movers’ kan Plus Retail assortimenten vanuit de regionale disributiecentra naar het landelijk distributiencentrum verplaatsen. Dit levert flinke besparingen op in zowel de drie regionale centra, als in het landelijke centrum

 

Miniloads

In het nieuwe hoogbouw distributiecentrum gaat Vanderlande een gestandaardiseerd Compact Pick Systeem installeren. Het systeem bestaat uit 5 Variostore miniloads met in het totaal 30.000 locaties. Deze miniload-systemen verzorgen de automatische opslag en aanvoer van voorraadbakken, trays en dozen. Van hieruit worden de artikelbakken naar de werkstations toegebracht waar order voor order wordt verzameld.

 

Het CPS zal worden geïntegreerd met Locus WMS dat in zowel de Regionale en het Landelijke DC van PLUS Retail wordt gebruikt. Locus is een product van Centric Logistic Solutions. In nauwe samenwerking tussen VanderLande Industries, Centric en de PLUS Retail IT afdeling zal dit project worden gerealiseerd.

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel