nieuws

Roemenië hotter dan Tweede Maasvlakte

Warehousing

Eurochain en Archicom zetten in Boekarest een kantoor op onder de naam Eu-Ro Chain Group, voor de ontwikkeling van logistieke bedrijvenparken. De initiatiefnemers zien Roemenië als het toekomstige Europoort. Eigen onderzoek wijst uit dat alleen al retailers in Roemenië jaarlijks 150 miljoen kunnen besparen op logistieke kosten.

Roemenië hotter dan Tweede Maasvlakte
Constantza

Geplande bedrijventerreinen moeten samen een netwerk vormen dat toenemende logistieke behoeften van de lokale economie en buitenlandse retailers en fabrikanten voor de middellange termijn veilig stelt. Initiatiefnemers Robin Martens(Eurochain) en Gerard Kuijs (Archicom) zien de tijd rijp om te starten met bedrijvenparken in Constantza, Boekarest, Brasov en Timisoara.

 

Liever Constantza

Martens en Kruijs zien dat de groei uit Nederland Distributieland is. Zij vinden het aanzienlijk verstandiger om vijfhonderd miljoen te investeren in de Zwarte Zee haven Constantza, dan vijfhonderd miljard in een Tweede Maasvlakte. “De kennis die we de afgelopen 25 jaar hebben verworven op het gebied van logistiek en distributie kunnen we uitstekend exporteren naar Roemenië”, vertelt Martens. De twee verwachten dat Nederland in Roemenië een toonaangevende rol kan spelen.

 

Opzetten retail supply chain

Eu-Ro Chain Group deed onderzoek naar de mogelijkheden van Roemenië. “In 2015 is Roemenië de Europoort voor Centraal- en Oost-Europa”, zegt Martens. “Er is nu al ruimte voor de ontwikkeling van een retail supply chain, met zes tot acht logistieke parken als basis.” Roemenië ontwikkelt zich volgens dit bedrijf als een internationale supply chain, waarbij Aziatische producenten halfproducten via Constantza invoeren, om elders in Roemenië te laten assembleren

 

Lees ook: NDL: Nederland en België samen beste plek voor EDC’s

 

Gratis informatiepakket Supply Chain

Reageer op dit artikel