nieuws

Plateaulift met tandwielriem

Warehousing

Electroclass toonde op de Manutention de Jumper: een nieuwe plateaulift die niet door een ketting, maar door een tandheugel wordt aangedreven. Het nadeel van kettingaandrijving is dat deze na verloop van tijd wordt uitgerekt, zeker bij zware belastingen zoals 500 kilogram per plateau.

Plateaulift met tandwielriem
Plateaulift met tandwielriem

Dat kan problemen opleveren met de positionering; als de sensor van de lift net iets te laag voor een opslaglocatie staat, kan het betreffende plateau niet uitgenomen of weggeduwd worden. De plateaulift blijft dan werkloos stilstaan. Met een tandheugel speelt dat probleem volgens Electroclass niet. Deze aandrijving levert niet alleen minder storingen maar ook lagere onderhoudskosten op. Er is immers geen ketting meer waarvan de lengte regelmatig moet worden bijgesteld.

 

Info: Electroclass

 

Meer productnieuws van de Manutention 2006

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel