nieuws

Orderverzamelsysteem voor bloemen

Warehousing

OZ Export – onderdeel van de Dutch Flower Group – heeft Vanderlande Industries de opdracht gegeven voor het leveren en installeren van een nieuw orderverzamelsysteem. Het systeem wordt geïnstalleerd in het nog te bouwen dc van OZ Export in Aalsmeer waar snijbloemen worden gedistribueerd voor de bloemenveiling.

Orderverzamelsysteem voor bloemen
dc OZ Export

Vanaf de bloemenveiling en vanuit vrachtwagens worden de bloemen met karren in de koelcel van het distributiecentrum geplaatst. De bloemen liggen in dozen of staan in plastic fusten. Vervolgens worden ze naar de verschillende afdelingen in het distributiecentrum getransporteerd. Het merendeel gaat rechtstreeks naar een van de 45 expeditie-uitgangen.

 

Sorteren

Ongeveer 15 procent van de producten ondergaat nog een speciale bewerking, zoals prijsstickeren, inpakken of inrollen. Deze bewerkte producten worden vervolgens via een sorter naar de expeditie-uitgangen getransporteerd. De capaciteit van de sorter bedraagt  5.100 eenheden per uur. Hiermee hoopt de bloemenexporteur de groei die ze voor de komende jaren voorziet, te kunnen bijbenen.

 

Mechanisering

OZ Export is een onderdeel van de Dutch Flower Group en heeft 150 medewerkers in dienst. De exporteur heeft klanten in meer dan 40 landen. In 2001 was OZ Export de eerste onderneming in de snijbloemenbranche die logistieke proces in het distributiecentrum mechaniseerde. Toen werd eveneens gekozen voor een oplossing van Vanderlande.

 

Lees meer: Het nieuwe distributiecentrum OZ Export (februari 2006)

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel