nieuws

Edeka krijgt nieuw dc en orderverzamelsysteem

Warehousing

De Duitse supermarktketen Edeka bouwt in Hamm net over de grens een nieuw logistiek distributiecentrum. Witron installeert daar een volautomatische order picking machine (OPM) en een dynamic picking system (DPS), waarmee 800 retailers in Noordrijn-Westfalen worden beleverd.

Edeka krijgt nieuw dc en orderverzamelsysteem
Edeka

Het dc krijgt een vloeroppervlak van 60.000 vierkante meter op een terrein van 22 hectare. De oplevering is gepland voor het vierde kwartaal van 2006.

Het automatische hoogbouwmagazijn krijgt zeven hoogbouwkranen en 40.000 palletplaatsen. Zes depalletiseer machines verzorgen de automatische ontstapeling van de aangeleverde pallets waarna de losse colli op trays tijdelijk dubbel- en vierdubbeldiep worden opgeslagen in een miniload. Hierna worden de trays in juiste volgorde afgeroepen, colli en tray van elkaar gescheiden en worden de colli door de 24 Case Order Machines (COM) automatisch op rolcontainers gestapeld.

 

Capaciteit

Het gehele assortiment omvat 20.000 artikelen (kruidenierswaren, vers en diepvries). Met de OPM kan tot 85 procent van de droge kruidenierswaren automatisch worden verzameld. De piekcapaciteit is 240.000 colli per dag. Het orderverzamelen van de resterende 15 procent vindt plaats in het DPS en gaat met behulp van pick-by-light. De versafdeling krijgt een oppervlak van 14.000 vierkante meter. Hier worden de orders verzameld met behulp van een pick-by-voice systeem.

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel