nieuws

OZ Export bouwt nieuw distributiecentrum

Warehousing

De eerste paal van het nieuwe distributiecentrum van OZ Export, onderdeel van de Dutch Flower Group, is geslagen. Totaal wordt er 40.000 vierkante meter aan distributieruimte gebouwd in Aalsmeer. De bouw van het project wordt uitgevoerd door HD projectrealisatie Rotterdam en door VDR Groep uit Deventer.

OZ Export bouwt nieuw distributiecentrum
Distributiecentrum OZ Export

OZ Export neemt zelf tweederde van het gebouw in gebruik. Het complex beslaat 3.000 vierkante meter volledig geklimatiseerde kantoorruimte. Tevens zijn er 45 verladingszones, een lopende band van vier kilometer en een koelcel met een oppervlakte van 8.500 vierkante meter. De bloemen zijn in het nieuwe pand vanaf het moment van binnenkomst in het distributiecentrum tot en met het vertrek van de docks, gekoeld.

 

Energiebesparing

De keuze voor systeemintegratie is bijzonder te noemen vanwege de omvang van het complex. De warmte die vrijkomt bij het koelproces wordt benut voor de verwarming van de hallen en kantoren. Extra isolatie van de gevels en het dak zorgen voor verdere kostenbesparingen. Het pand krijgt ook een vlakke geheide betonvloer, waardoor rijdende karren een stuk minder geluid maken.

VDR Groep is eveneens bezig met een uitbreiding van het huidige pand van Dutch Flower Group: een bedrijfshal van 12.000 vierkante meter en een kantoor van 1.800 vierkante meter.

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel