nieuws

Horizontaal transporteren en orderpicken

Warehousing

De nieuwe instaande elektropallettruck van Linde, leverbaar in twee verschilende typen, is geschikt voor zowel laden en lossen van vrachtauto’s als voor horizontaal transporteren en orderpicken.

Horizontaal transporteren en orderpicken
Linde

De T 20 SP heeft een hefvermogen van 2000 kg. Daarnaast is er de T 24 SP met een hefvermogen van 2400 kg. Het chassis beschermt de chauffeur van top tot teen.

Deze elektropallettruck is de eerste waarbij de chauffeur in een 45° positie op de truck staat. Dit heeft als voordeel dat de bestuurder zijn romp en/of hoofd niet hoeft te draaien..

 

Veiliger

Zowel bij het voor- als achteruitrijden houdt de chauffeur goed zicht op de last en zijn omgeving. Dit verkleint de kans op ongelukken en aanrijdingen. Er is rekening gehouden met scannen en orderverzamelen vanaf de truck. Deze heeft daarvoor standaard onder andere praktische opbergruimte voor schrijfgerei en folierollen. Beide trucks zijn uitgerust met moderne wisselstroommotoren van 3 kW. Binnen 5 meter accelereren de trucks naar de maximale rijsnelheid van 10 km per uur, onafhankelijk van de last. Voor de batterijcapaciteit kan worden gekozen uit 180 t/m 620 Ah. Verticaal en zijdelings wisselen is mogelijk. Bij een middelzware inzet kan de truck twee shifts draaien, zonder dat de batterijwisselen nodig is.

 

Bediening en onderhoud

Alle bedieningsfuncties zijn in de vorm van vlinderschakelaars op- en aan de E-driver geplaatst. De truck is met een hand makkelijk te bedienen Dat maakt dat de andere hand vrij is. De handen worden volledig beschermd en de E-diver is ook te bedienen wanneer de chauffeur handschoenen draagt, bijvoorbeeld in een coldstore-omgeving.

Het digitale, multifunctionele display geeft alle truckgegevens zoals urenstand, parameters en batterij-inhoud weer.

Dankzij een plug-in aan de voorkant heeft de monteur direct toegang tot het truck managementsysteem. Alle functies worden elektronisch geregeld met behulp van de CANbus-techniek. De monteur kan met de datakabel de instellingen van de truck aan passen, of wijzigen via de laptop. De onderhoudsinterval is teruggebracht naar 1000 draaiuren. In de praktijk betekent dit, bij inzet in één ploeg, één keer per jaar.

 

Info: http://www.motrac.nl/

 

Gratis informatiepakket Magazijntrucks

Reageer op dit artikel