nieuws

Raymond Cools wint award 2005

Warehousing

De logistiek manager van 2005 is Raymond Cools van Betapress. Hij kreeg de trofee na een spannende eindstrijd met twee andere kandidaten. De laatste presentatie eerder op de dag gaf de doorslag. De jury vond hem een echte ‘hands-on’ manager. Cools mag namens de sponsors VLM en DHL gratis de EMlog opleiding volgen.

Raymond Cools wint award 2005
logistiek manager van het jaar

Juryvoorzitter Theo Heemskerk (V&D) fluisterde op het podium de naam van de winnaar in het oor van Wim van Sluis, wethouder Economische Zaken in Rotterdam, die de prijs mocht uitreiken. Als locatie was gekozen voor de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.

 

Distributie

Heemskerk prees in zijn laudatio de daadkracht van Cools, die zelf een nieuw systeem voor distributie (en retourstroom) bedacht voor tijdschriften. Cools voerde het project vervolgens ook uit en maakte zijn mensen (160 in totaal) enthousiast. De uitvoering van het project was voor de jury belangrijker dan het innovatieve karakter ervan. Heemskerk: “Cools is echt iemand, die een verbetering compleet kan uitdenken en realiseren. Dat was voor ons doorslaggevend in de beoordeling.”

 

Unaniem

Cools zelf liet zich door een zaal met vierhonderd belangstellenden toejuichen. In zijn dankwoord wees hij vooral op het belang van logistiek. “Dat is de verdienste van deze dag. Logistiek staat meer dan ooit op de kaart.” De twee andere kandidaten, die ’s ochtends ook een presentatie hadden gegeven waren Jos Andriessen (Philips) en Alex Nieuwpoort (Santrade). Hoewel de jury unaniem koos voor Cools liepen de eindscores niet ver uit elkaar.

 

Opleiding

Voor zijn overwinning ontving Cools een sculptuur, bloemen en een cheque ter waarde van 15.000 euro om te besteden aan de opleiding EMlog (European Master Logistician). Deze prijs werd overhandigd voor Rien Hagen (directeur VLM) en Ad Ebus (directeur DHL Express). DHL was de hoofdsponsor van het evenement. Daarnaast waren andere sponsors aanwezig met diverse workshops. De dag werd afgesloten met een groots opgezet diner.

 

Raymond Cools is de winnaar

 

Felicitaties van Jos Andriessen (links) en Alex Nieuwpoort

 

Wethouder Wim van Sluis reikt de trofee uit

 

Juryvoorzitter Theo Heemskerk tekent de cheque

 

Rien Hagen (VLM), Raymond Cools en Ad Ebus (DHL)

 

Meer info: www.logistiekmanagervanhetjaar.nl

Reageer op dit artikel