nieuws

Univeyor boekt recordorder

Warehousing

Het Deense Univeyor heeft haar grootste order ooit geboekt met de levering van een volledig geautomatseerd palletmagazijn voor retailer ICA in het Zweedse Helsingborg.

Het layerpickersysteem is bedoeld voor een nieuw te bouwen centraal levensmiddelen distributiecentrum van ICA. De opdracht loopt via het Japanse bedrijf Daifuku en vertegenwoordigt een waarde van 73 miljoen Deense Kronen (9,78 miljoen euro). De oplevering is in juni 2007. Het palletmagazijn krijgt dezelfde hoge automatseringsgraad als die van het Netto distributiecentrum in het Deense Köge. Hier staat een soortgelijk Univeyor pallethandlingssysteem waarmee vorig jaar nog een logistiekprijs werd gewonnen. Met het Univeyor layerpickingsysteem wordt verzameld per palletlaag. Wanneer het orderprofiel dit toelaat, is dit een goed concept om 95 procent van de collipicking te mechaniseren. Een dergelijk concept wordt ook toegepast bij Top-Toy in Denemarken, Schuitema in Eindhoven en Hays in Oosterhout.

 

Gratis informatiepakket Supply Chain

 

Gratis informatiepakket Orderverzamelen

Reageer op dit artikel