nieuws

TBWB brengt Blue-Storage op de markt

Warehousing

DORST – Technisch Bureau West Brabant gaat het Blue-Storage opslagsysteem op de markt brengen. Blue-Storage is gebaseerd op de Logistacker, een multi-miniloadkraan die door Universiteit Twente en Logistore is ontwikkeld.

De Logistacker is wereldwijd gepatenteerd. De machine kan tot 1500 normbakken per uur naar een afhandelingsgebied sturen. Brein achter het systeem zijn Ronald Mantel van Universiteit Twente en Peter Leerintveld van Logistore.
Omdat systeemintegratie niet tot de kernactiviteiten van Logistore behoort, wordt het patent overgedragen aan Technisch Bureau West Brabant uit Dorst. Onder de naam Blue-Storage gaat deze system integrator samen met Europese systeemleveranciers als Blume Förderanlagen en Hänel Lagersysteme het concept op de markt brengen. Op de beurs CeMAT in Hannover is half oktober voor het eerst een compleet werkend systeem te zien.

Reageer op dit artikel