nieuws

Nieuw depot voor GLS

Warehousing

UTRECHT – GLS Netherlands heeft het nieuwe depot Den Bosch in gebruik genomen, inclusief moderne pakketsorteerinstallatie van Budde. Het sorteercentrum heeft een capaciteit van ruim 20.000 pakketten per dag. GLS, derde pakketvervoerder van Nederland, investeerde er 3,8 miljoen in.

Nieuwbouw was nodig, volgens algemeen directeur Aart Bon, omdat het pakketvolume er de afgelopen drie jaar meer dan is verdubbeld. “Het vroegere pand was te klein geworden en te oud om te moderniseren.” Den Bosch heeft 3.000 vierkante meter op-/overslagruimte, 52 laaddocks voor bestelbusjes en vijftien voor vrachtauto’s. 65 camera’s in en om het pand zorgen ervoor dat elk pakket vanaf binnenkomst tot aan vertrek gevolgd en vastgelegd wordt. Een alarmsysteem biedt verdere veiligheid.
GLS Netherlands investeert 28 miljoen in netwerkoptimalisering. Nieuw depot Zwolle opent begin 2006, Vianen wordt uitgebreid, terwijl andere depots al zijn uitgebreid en gemoderniseerd. Verder zijn depots Groningen (2002), Wijchen (2002) en Utrecht (2003) nieuw gerealiseerd. Duiven sloot eerder dit jaar en werd overgenomen door Wijchen en Zwolle.

Reageer op dit artikel