nieuws

Bibliotheek schaft sorter aan

Warehousing

MALMÖ – Een Zweeds bibliotheek heeft een sorters voor de teruggave van boeken aangeschaft. Het systeem heeft een capaciteit van 1800 boeken per uur.

Zweedse studenten die boeken hebben geleend van de Malmö Högskola Bibliotek IT, kunnen ze straks teruggeven met behulp van een identificatiekaart. Op het moment dat de boeken in de machine komen, herkent de sorter middels een barcode op de boeken automatisch naar welke bestemming het boek uitgesorteerd moet worden.
Een conveyor zorgt voor het transport van de boeken naar de sorter. Voordat de boeken in de trays van de sorter belanden, controleren twee bandconveyors de positie van de boeken. Uitslag vindt plaats naar tien verschillende bestemmingen, gebaseerd op onderwerp (geschiedenis, management, taal, wiskunde, etc.). De boeken komen terecht in speciale trolleys, die via een veermechanisme zelf in de gaten houden of de trolley vol is of niet.
Het complete systeem wordt geleverd door Codeco Denmark (gespecialiseerd in boekenretoursystemen) en DistriSort. Eind mei moet het operationeel zijn.

Reageer op dit artikel