nieuws

Schuitema zet ook lang en zwaar in

Warehousing

AMERSFOORT – Schuitema ziet ook de voordelen in van het gebruik van een Lange en Zware Vrachtauto.

De retailorganisatie achter supermarktketen C1000 zet de LZV sinds kort zes dagen per week in voor het palletvervoer van distributiecentrum Woerden naar het slow-mover dc in Deventer. Op de terugweg staan er rolcontainers in de LZV. Op dit moment zijn er voor deze transporten twee wagens nodig in plaats van vier standaardwagens. De LZV kan tussen de 87 en 90 pallets meenemen, tegen 50 met een normale truck. Schuitema is tot nu toe erg tevreden over de resultaten die met de LZV worden gehaald, maar realiseert zich dat een grote ‘dropgrootte’ is vereist. Paul Martens van Schuitema: “De gewenste dropgrootte is nog niet voor alle dc’s te realiseren, omdat ook aanleverfrequentie een belangrijk onderdeel is van onze logistiek. We kijken nu of er door dc’s te combineren meer LZV-ritten te creëren zijn.” Martens meldt daarnaast dat de retailer nog veel mogelijkheden ziet in het transport van goederen vanaf leveranciers naar de eigen dc’s. Maar daarvoor is wel meer vrijheid nodig van overheidswege, de toestemming om op meer wegen te mogen rijden dan de wegen waarvoor Schuitema nu een vergunning heeft.

Reageer op dit artikel