nieuws

Exel wil Power Packaging overnemen

Warehousing

LONDEN – Exel heeft vandaag aangekondigd, plannen te hebben om Power Packaging over te nemen. Dit is een fabrikant en supply chain solutions leverancier van verpakkingsmaterialen (karton en plastic en glazen flessen), voornamelijk voor voedsel en frisdrankfabrikanten in de VS en Canada.

Volgens Exel zijn de verpakkingsactiviteiten goed in te passen bij productgroepen waar Exel actief is, zoals bij healthcare, zeep-/schoonheidsproducten, farmacie en medische productgroepen. Met de mogelijkheid om voorraden en verpakkingen onder een dak op te slaan worden transportkosten en administratieve kosten bespaard terwijl lead times voor het verpakken dalen. Bovendien kan sneller op marktveranderingen worden ingespeeld.
In september 2002 had de logistiek dienstverlener al activiteiten van Power Packaging in de VS en Engeland, zoals Power Logistics en Power Europe (supply chain solutions voor food, retail en consumer goods) overgenomen. Toen werd al een optie overeengekomen tot volledige overname het bedrijf. Die optie wil het bedrijf nu gaan gebruiken. Power Packaging als geheel heeft netto assets ter waarde van 32,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel