nieuws

Verkoop logistiek KarstadtQuelle vertraagd

Warehousing

ESSEN – Er is vertraging opgetreden in de overname van KarstadtQuelle’s logistieke activiteiten. Het leek erop dat Deutsche Post World Net (DPWN) tot overeenstemming was gekomen, maar er schijnt nu onenigheid te zijn over het aantal over te nemen werknemers. Mogelijk wordt een beslissing nu over de jaarwisseling getrokken.

Dat meldt Transport Intelligence. KarstadtQuelle heeft haar logistieke activiteiten al langer in de etalage staan. Na de serieuze belangstelling van DPWN lijken andere potentiële kopers te zijn afgehaakt.
Toch is nog onduidelijk wat precies in de verkoop wordt betrokken. Oorspronkelijk werd gedacht dat DPWN alle logistieke activiteiten van KarstadtQuelle samen met enkele dochters, als Optimus Logistics en Service-Logiq, en logistieke centra zou overnemen. Analisten schatten de prijs voor alle logistieke activiteiten van Karstadt-Quelle eerder op 200 à 400 miljoen euro.
Hoewel het ernaar uitziet dat Deutsche Post de grootste logistieke dochter, Optimus, koopt, net als het logistieke centrum in Unna, is nu twijfelachtig of andere onderdelen ook worden aangekocht. Mogelijk koop een projectbedrijf enkele onderdelen om die daarna te verhuren aan DPWN. KarstadtQuelle heeft in totaal 4.500 logistieke medewerkers in dienst.

Reageer op dit artikel