nieuws

Suiker Unie koopt kunststof pallets

Warehousing

‘s-HEERENBERG – Suiker Unie heeft onlangs vijfduizend kunststof pallets aangeschaft. De pallets zijn standaard uitgerust met RFID-tags.

Suiker Unie zocht een pallet die stabiel en slagvast is, en daardoor een lange levensduur heeft. Bovendien moest de pallet probleemloos in stellingen te gebruiken zijn met belastingen tot 1200 kilogram, waarbij het laadgoed in verband is gestapeld. Na een uitvoerig testtraject, waarbij diverse kunststof pallets van verschillende leveranciers werden uitgeprobeerd, heeft Suiker Unie voor de CR3-pallet van Hulkenberg uit ’s-Heerenberg gekozen. Deze pallet voldoet aan de criteria en heeft bovendien anti-slip velden op het dek, zodat laadgoed en lege pallets onderling niet gaan glijden. Suiker Unie heeft uiteindelijk gekozen voor de palletvariant met opstaande randen.
De CR3 pallet rouleert tussen de verschillende magazijnlocaties van Suiker Unie en haar afnemers. Alle pallets zijn standaard uitgerust met een tweetal RFID-tags die werken op 13,56 MHz. Hierdoor kan Suiker Unie gemakkelijk een traceringssysteem voor de pallets implementeren.

Reageer op dit artikel