nieuws

JVC krijgt nieuw WMS

Warehousing

BOOM – Elektronicabedrijf JVC gaat het dc in Boom uitrusten met een nieuw warehouse management systeem (WMS). Op 1 april 2005 moet het in de lucht zijn.

In het Belgische Boom, vlakbij Antwerpen, komen alle producten voor de Europese markt binnen. In 2003 startte JVC al de zoektocht naar een nieuw WMS voor dit dc. Nu is gekozen voor de aanschaf van MLS, het systeem van Fujitsu Services. De eerste gesprekken tussen beide partijen dateren van de Logistica in 2003.
JVC heeft in totaal zeven modules aangeschaf, waaronder modules voor vrachtbeladingsplanning, ERP- en MRP-interfaces, RF-communicatie, werklastbeheer en managementinformatie. Belangrijk voor JVC is de douane-module, gezien de vele producten uit Japan die in Boom worden geïmporteerd. Een andere belangrijke reden om voor MLS te kiezen was de uitgebreide functionaliteit voor crossdocking.
Fujitsu werkt bij de implementatie samen met twee partners: Dell voor de hardware en LXE voor de RF-apparatuur. Als het project in Boom een succes wordt, wordt MLS wellicht ook in andere Europese vestigingen van JVC geïmplementeerd.

Reageer op dit artikel