nieuws

Ministers openen eerste Nationale Logistiek Week

Warehousing

AMSTERDAM – Gisteren hebben de ministers Veerman van LNV en Peijs van V&W de eerste Nationale Logistiek week geopend. Tussen 5 en 9 oktober wordt logistiek onder de aandacht gebracht van politiek, opleiders en publiek.

Deze week worden diverse congressen, seminars en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Initiatiefnemers zijn de stichting Logistica en de vereniging logistiek management (VLM). Hugo Roos voorzitter van beide organisaties kwam met het idee voor een dergelijke week tijdens de afgelopen Logistica vakbeurs, om te laten zien dat logistiek geen noodzakelijk kwaad is, maar juist een leuk, dynamisch en veelzijdig vakgebied dat essentieel is voor de Nederlandse samenleving.

De week werd gisteren geopend verricht tijdens het congres Agrologistiek in Uitvoering. In het kader van de Logistiek Week houdt VLM vandaag haar jaarcongres over logistiek in de gezondheidszorg. Morgen staan onder meer nog een netwerklunch op het programma evenals een supply chain management netwerk bijeenkomst. Bedrijfsbezoeken zijn onder meer gepland bij de Koninklijke Luchtmachtbasis in Eindhoven en bij Toppak in De Meern. Zaterdag zijn bij vijf opleiders voorronden voor het nationaal kampioenschap intern transport (NKIT) . En verder is er tot en met vrijdag de vakbeurs ICT & Logistiek.
De Nationale Logistiek Week moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. Hiervoor is de stichting Nationale Logistiek Week i.o. in het leven geroepen, waar Hugo Roos voorzitter van is.

Reageer op dit artikel