nieuws

Fenner Dunlop vervangt verbranders

Warehousing

De chauffeurs van Fenner Dunlop rijden tegenwoordig electrisch. Het bedrijf vervangt alle verbranders voor elektrotrucks

Fenner Dunlop kiest voor elektrische heftrucks van Still en ruilt alle verbranders in terwijl er een zware inzet van de trucks wordt verwacht. “Een geslaagde keuze”, zegt hoofd inkoop Albert Vrolijk. “De gebruikskosten zijn gedaald, schadelijke emissies behoren tot het verleden en het geluidsniveau is eveneens draaglijker.” De overstap van verbranders op elektro is toevallig. Sinds begin dit jaar is het namelijk niet meer toegestaan om met dieseltrucks tot 4 ton in gesloten of half open ruimtes te rijden. “Het is gewoon een vaststaand feit dat elektrische heftrucks minder schadelijk zijn. Bovendien waren de oude trucks toe aan vervanging”, vertelt Vrolijk.

Reageer op dit artikel