nieuws

Renault plant dc van 200.000 m2 bij Parijs

Warehousing

PARIJS – Renault heeft concrete plannen om 130 kilometer ten zuidoosten van Parijs een enorm distributiecentrum voor haar auto onderdelen te bouwen. Het dc krijgt een totale oppervlakte van 200.000 m2.

De oplevering van de eerste fase, 100.000 m2, staat gepland voor februari 2007. Een tweede deel van 50.000 m2 zal aan het eind van 2007 worden opgeleverd. Het distributiecentrum in Sens-Villeroy vervangt volgens Renault niet de drie onderdelen dc’s die Renault nu heeft met een grootte van eveneens ongeveer 200.000 m2.
Nu nog bestuurt de Franse autofabrikant vanuit deze drie dc’s een netwerk van negen regionale distributiecentra in Europa en daarnaast ook zeven dc’s buiten Europa. Welke rol de logistieke groep CAT (voorheen eigendom van Renault en nu in handen van TNT Logistics) speelt binnen deze aanpassing van de distributiestructuur is nog onbekend. Wat wel bekend is, is dat TNT graag de activiteiten van CAT geheel onder haar vlag brengt.

Reageer op dit artikel