nieuws

Regio Brussel blijft dwarsliggen over DHL

Warehousing

BRUSSEL – De regionale regering van het gewest Brussel blijft toch grote problemen houden met uitbreiding van de nachtvluchten boven de stad voor het koeriersbedrijf DHL. Daardoor lijkt een akkoord tussen bedrijf en de nationale regering-Verhofstadt vrijdag erg moeilijk te worden.

Ook de regio’s Vlaanderen en Brussel moeten instemmen met een compromis van Verhofstadt, om DHL meer nachtvluchten toe te staan. Als het bedrijf die vluchten niet mag uitbreiden, verhuist het zijn Europees distributiecentrum van luchthaven Zaventem bij Brussel naar het Duitse Leipzig. Daardoor gaan ruim 3000 banen voor laaggeschoolden verloren, terwijl Verhofstadt tijdens zijn tweede ambtstermijn juist 200.000 nieuwe banen had beloofd.
De Vlaamse regio heeft een alternatief voorstel ingediend. Aanvankelijk leek ook de regering van Brussel het eens over een alternatief, zo meldde donderdag regionaal premier van Brussel Picqué. Vrijdagochtend bleek dat er toch nog bezwaren waren binnen de Brusselse regioregering.
De Franstalige christen-democraten en groenen, die niet aan de nationale, maar wel in de Brusselse regering deelnemen, houden toch bezwaren tegen meer nachtvluchten boven Brussel. Zij willen juist dat de regio Vlaanderen meer nachtvluchten krijgt, terwijl de Vlaamse overheid zegt dat Brussel meer nachtlawaai voor zijn rekening moet nemen.

Reageer op dit artikel