nieuws

Ahold schaft Ortec ritplanning aan

Warehousing

GOUDA – Koninklijke Ahold heeft het ritplanningsysteem Shortrec van Ortec aangeschaft. Ahold heeft na een pilot in het distributiecentrum in Geldermalsen besloten het systeem breed te gaan implementeren.

De grootgrutter wil Shortrec voor de hele logistieke operatie gaan inzetten. Maar in eerste instantie wordt het systeem ingezet bij Albert Heijn Logistics. Hier zal het de hele transportplanning herstructureren. Dat houdt in dat het voor zowel de bevoorrading van de supermarkten als het afhalen van goederen bij leveranciers en het transport tussen de distributiecentra zal worden ingezet.
Ook is het systeem inmiddels bij twee vestigingen van Deli XL afgerond. Het door Ahold in de etalage geplaatste onderdeel van het bedrijf plant met het ritplanningsysteem de distributie van levensmiddelen naar de grootverbruikers toe.

Reageer op dit artikel