nieuws

Nieuwe lay-out voor Van Heck dc

Warehousing

SCHIEDAM – Na een intensieve verbouwing van ruim twee jaar, is het semi-automatische magazijn en distributiecentrum van automaterialenleverancier Van Heck officieel in gebruik genomen. Door de nieuwe lay-out kan het opslaan, uitleveren en de aanname van de materialen nu gelijktijdig plaatsvinden.

Bij Van Heck komen per week ongeveer 85.000 orderregels binnen. Het traditioneel verwerken van deze orderstroom, gecombineerd met de hoge afleverfrequentie, begon nagenoeg onwerkbaar te worden. Daarom heeft Van Heck een ‘extreme make-over’ losgelaten op haar distributiecentrum. Door de ingrijpende veranderingen kunnen de stromen binnenkomende en uitgaande automaterialen in een nog hoger tempo gerichter en milieuvriendelijker worden verwerkt. Het distributiecentrum is nu ook voorzien van nieuwe verlichting die automatisch wordt uitgeschakeld als er geen activiteit is in een bepaald gebied. Een andere innovatie is dat de leveranciers de goederen aanleveren in dezelfde bakken waarmee de goederen worden opgeslagen. Hierdoor zijn er geen transportverpakkingen meer nodig en is er dus ook praktisch geen afval meer in de goederenstroom van de fabrikant tot en met de grossier. De grossier krijgt de goederen immers ook in de blauwe herbruikbare Van Heck bakken aangeleverd.

Reageer op dit artikel