nieuws

Vier agv-fabrikanten werken samen

Warehousing

UTRECHT – Vier Europese fabrikanten van automatisch geleide voertuigen (agv’s) hebben hun krachten gebundeld. Frog (Nederland), TMS (Oostenrijk), MLR en Nuyts (beide Duitsland) gaan samen nieuwe componenten ontwikkelen.

Als reden voor de samenwerking worden de hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling opgegeven. Door de handen ineen te slaan en gebruik te maken van ieders ervaring hopen de vier agv-fabrikanten de kosten te kunnen reduceren en een basis te creëren voor verdere ontwikkelingen.
Het eerste resultaat van de samenwerking is een nieuwe voertuigcomputer. Het betreft een modern en krachtig hardware-platform dat erg flexibel is. De computer is gebaseerd op bestaande pc-technologie en maakt gebruik van het Linux-besturingssysteem. Frog, TMS, MLR en Nuyts kunnen de voertuigcomputer gebruiken als platform voor hun eigen besturings- en navigatiesoftware. De leiding van deze ontwikkeling binnen het consortium was in handen van het Nederlandse Frog.
Eind vorig jaar kwam Frog in het nieuws door een mega-order van General Motors. De Amerikaanse autofabrikant heeft voor 8 miljoen euro vijftig agv’s bij het bedrijf uit Utrecht aangeschaft.

Reageer op dit artikel