nieuws

Nieuwe Crown wisselstroom reachtruck

Warehousing

ALMERE/MUNCHEN – De aandrijf-, hef- en stuurmotoren van de ESR 4500 AC serie maken gebruik van wisselstroomtechnologie. Dit leidt tot een combinatie van verhoogde snelheid en verbeterd rendement en minder onderhoud.

Crown claimt zelf dat de ESR 4500 in een duty-cycle tot achttien procent meer pallets verplaatst dan de andere trucks in deze klasse. Naast een hogere acceleratie en snellere reactie draagt ook het remsysteem bij tot energiebesparing, doordat de remenergie wordt teruggevoerd naar de batterij. Hetzelfde gebeurt bij het omkeren van de rijrichting. Dit leidt volgens de fabrikant tot dertien procent minder energieverbruik. De reachtruck is verder uitgerust met ‘SoftStop’, een systeem dat de hefsnelheid uit veiligheidsoverwegingen op 300 mm van de maximale vorkhoogte beperkt.De ESR 4500 serie is beschikbaar in hefcapaciteiten van 1.4, 1.6 en 2.0 ton en hefhoogtes tot 11,4 meter. Alle modellen zijn ook leverbaar met diepvriescabines voor temperaturen tot min dertig graden Celsius. Inlichtingen: Crown intern transport, Almere, tel. (036) 549 41 80, www.crown.com

Reageer op dit artikel