nieuws

Mensen van Menzies kiezen Toyota

Warehousing

SCHIPHOL – Bij het vrachtafhandelingsbedrijf Menzies op Schiphol werken ruim veertig heftruckchauffeurs. Samen met de bedrijfsleiding kozen ze voor zestien nieuwe vorkheftrucks van Toyota.

Twee weken geleden reed de oplegger van Toyota drie keer naar het vrachtstation van Menzies. Uit de vrachtwagen kwamen negen 1,6 tons elektrische vorkheftrucks en zeven trucks met een hefvermogen van 2,5 ton. Ook leverde Toyota twee elektrische pallettrucks af. De meeste chauffeurs, die aanwezig waren, kwamen even een kijkje nemen, toen de trucks keurig voor de foto op een rij werden gezet. Maar voor hen was de verrassing er al af. Teus Schrikenberg, het hoofd van de technische dienst, vertelt: ,,Onze chauffeurs zijn vanaf het begin af aan betrokken geweest bij het aankoopproces. Verschillende merken hebben hier demotrucks neergezet. De chauffeurs konden hun keuze kenbaar maken en daaruit kwam Toyota. Vervolgens zijn ook chauffeurs mee geweest naar de leverancier om aanpassingen door te spreken.’’ Zo wilde het bedrijf geen contactslot maar een knop, omdat meerdere chauffeurs met dezelfde heftrucks moeten kunnen rijden. Ook hebben een aantal trucks langere vorken (tot 2,4 meter), omdat daarmee vliegtuigpallets moeten worden opgenomen.

Reageer op dit artikel