nieuws

Fietsendistributeur moderniseert dc

Warehousing

KEULEN – De Duitse Zweirat Experten Gruppe (ZEG) gaat 5,8 miljoen euro investeren in het bestaande dc te Keulen. De productiviteit in het pand van 50.000 vierkante meter moet flink omhoog.

ZEG is een inkooporganisatie met 900 leden in Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Vanuit Keulen worden fietsen en onderdelen naar de leden gedistribueerd. In het dc staan onder meer 40.000 volledig geassembleerde fietsen te wachten op een order.
Het dc wordt in eerste instantie uitgebreid met een hoogbouwmagazijn met vijf gangen en een compleet pallettransportsysteem. In een tweede fase komt er een nieuw miniload-systeem met 2 gangen en 5100 opslaglocaties. Siemens Logistics and Assembly Systems is ingehuurd om dit project in goede banen te leiden. Siemens verzorgt ook de koppeling met de bestaande opslagsystemen. Nu kan ZEG maximaal 9000 orders per dag afhandelen. Straks wordt dat vergroot tot 12.000 orders in 8 uur tijd.

Reageer op dit artikel