nieuws

Zeven AGV’s voor Vredestein

Warehousing

ENSCHEDE – Bandenfabrikant Vredestein gaat de fabriek in Enschede moderniseren met behulp van AGV’s. Daartoe is een contract gesloten met Egemin voor de levering van – in eerste instantie – zeven automatische voertuigen.

De eerste zeven AGV’s, die l Egemin dit jaar gaat installeren, worden later gevolgd door nog eens dertien stuks. Op deze manier zullen alle productielijnen worden bediend. Tijdens het productieproces wordt een band laag voor laag opgebouwd, waarna het vulcaniseringsproces moet gaan plaatsvinden. De AGV’s zorgen voor het transport van de zogenaamde ‘groene band’ vanuit de tussentijdse buffer naar de persen voor het vulcaniseren. De banden worden verplaatst in stalen kooien. Tot nu toe gebeurt dat met heftrucks, die ook andere interne transporten verzorgen. Door gebruik te maken van AGV’s verwacht Vredestein dat de veiligheid in de productieafdelingen zal toenemen. Behalve het intern transport zorgt het AGV-systeem in zijn geheel voor een betere afstemming van de buffer op het vulcaniseringsproces. De software van Egemin houdt bij welke producten in welke volgorde naar de volgende productiefase moeten.

Reageer op dit artikel