nieuws

Kazen rijpen met AGV’s

Warehousing

Kaasfabriek Sachsenmilch in het Duitse Leppersdorf haalt dit jaar AGV’s binnen om het rijpingsproces van de kaasproducten te stroomlijnen. De fabriek bestelde bij Frog Navigation Systems in Utrecht elf automatische voertuigen en een bijbehorend transportmanagementsysteem. Dat systeem verzorgt het locatiebeheer en regelt dat de kazen regelmatig van plek veranderen om het rijpingsproces te bevorderen.

Sachsenmilch koos voor een volledig automatische oplossing, niet alleen uit logistieke overwegingen. Het biologisch proces moet zo weinig mogelijk worden verstoord door mensenhanden. Schimmels zijn kwetsbaar, een verkoudheidje is voldoende om het rijpingsproces te beïnvloeden. Vijf van de elf voertuigen komen in een werkomgeving met hoge luchtvochtigheid en ziltheid. Vandaar – en dat is uniek – dat deze AGV’s gemaakt zijn van roestvaststaal. De trucks hebben ook een aparte zwenkinrichting om pallets dubbeldiep en om een bocht weg te zetten. Frog heeft afgelopen periode diverse orders voor AGV’s binnen gekregen. Vorig jaar bestelde General Motors voor drie autofabrieken vijftig AGV’s. De eerste vervolgopdrachten zijn ook al binnen.

Reageer op dit artikel