nieuws

Exel opent logistiek centrum in Eindhoven

Warehousing

Exel opent een shared user hightech logistiek centrum bij Eindhoven Airport, in bedrijvencomplex Silver Forum . Het 22.000 vierkante meter grote centrum wordt door Exel deels ingezet voor de opslag en handling van reserve-onderdelen voor Philips Medical Systems (PMS). De servicelogistiek van PMS, die Exel eerder dit jaar had overgenomen, verschuift nu van Best naar Eindhoven.

PMS is de tweede gebruiker van Exel’s vestiging in het Silver Forum. ASML was de eerste. De vestiging van Exel bij het vliegveld in Eindhoven is een logisch vervolg op het initiatief van Philips om een hightech campus in Eindhoven te bouwen. Hierin kunnen naast Philips andere hightech bedrijven onderdak vinden. Exel verwacht met een shared user faciliteit in deze regio in te spelen op deze activiteiten door logistieke maatoplossingen te bieden.

PMS heeft haar Europese servicemagazijn (inclusief betrokken medewerkers) aan Exel overgedragen, mede door de bekendheid van Exel met Philips. Beide partijen werken wereldwijd op het gebied van transport en logistiek al samen. Eerder had de logistiek dienstverlener de logistieke activiteiten (met het voltallige logistiek personeel) van Philips Breda al overgenomen.

Exel verwacht voor dit logistiek centrum na ASML en PMS in de regio rond Eindhoven nog meer middelgrote en kleine hightech bedrijven aan te trekken.

Silver Forum, waar Exel nu zit, heeft onder meer klimaatbeheersing en beveiliging. Het is daarmee speciaal geschikt voor opslag en handling van kwetsbare technische producten

Reageer op dit artikel