nieuws

Swisslog levert AGV’s aan Forbo

Warehousing

Forbo Flooring in Krommenie, heeft Swisslog de opdracht gegeven voor de levering van vijf Automated Guided Vehicles (AGV’s). Het door Swisslog te leveren AGV-systeem zal het intern transport tussen container belading, opslag, orderpicking en hergroepering volledig automatisch laten verlopen. Het systeem zal eind juni 2004 operationeel zijn.

Forbo Flooring is een Nederlandse producent van hoogwaardige vloerbedekkingen. Naast de vijf AGV’s omvat de levering ook vijf automatische batterijlaadstations en de systeembesturing. De AGV’s zijn van het type ‘counter balanced’ waardoor ze in staat zijn dragers, met een gesloten tunnel, van en naar vloerniveau te handlen. De AGV’s vinden hun route met behulp van lasernavigatie. De geleverde besturing is verantwoordelijk voor het toekennen van opdrachten aan specifieke AGV’s en het sturen van de voertuigen naar de automatische batterijlaadstations. Communicatie met de AGV’s is gebaseerd op radiocommunicatie.

Reageer op dit artikel